Poster #boicot boicot referndum pentru familie

2018: Rezultatele referendumului au repoziționat România către Europa

Românii au decis: după o lungă perioadă în care valorile și politicile europene au fost puse la îndoială printr-o campanie grosolană de manipulare, România trebuie să se îndrepte în continuare în direcția democrației europene, a respectării drepturilor și demnității tuturor cetățenilor, către o justiție corectă și egalitate.

Comunitatea LGBTQ din România a fost supusă în toți acești ani la o presiune continuă și la un val de homofobie care s-a accentuat în timpul zilelor de campanie.

Persoanele LGBTQ au fost ținta unui discurs ofensator și discriminatoriu în încercarea de a-i transforma în cetățeni de mâna a doua, fiindu-le lezată demnitatea în mod constant. În ciuda faptului că la toată această campanie de instigare la ură au colaborat cot la cot forțele ultra-conservatoare grupate în așa-zisa Coaliție pentru Familie, Biserica Ortodoxă Română, partide politice parlamentare, grupări extremiste și naționaliste, și în ciuda faptului că toată această campanie a lor, foarte bine finanțată, s-a bazat pe manipulare și instigare la ură, societatea a decis și a internalizat valorile europene.

După acest referendum considerat de noi inutil, românii rămân fără 43 de milioane de euro, bani prin care autoritățile ar fi putut răspunde unor probleme reale ale comunităților locale afectate, de exemplu, de inundațiile din ultima vreme.

„Este timpul ca actuala clasă politică să-și revizuiască atitudinea față de comunitatea noastră, să accepte faptul că majoritatea reală a românilor și-a însușit valorile europene, iar respectarea drepturilor tuturor cetățenilor trebuie să devină politică de stat. Egalitatea în drepturi și protejarea tuturor cetățenilor împotriva abuzurilor, a hărțuirii și a discriminării de orice fel trebuie să fie priorități asumate de către statul român.” (Lucian Dunăreanu, Președinte PRIDE România)

Aceste rezultate ne demonstrează că România nu dorește să urmeze calea iliberalismului și ne dau curaj pentru a continua lupta pentru drepturile fiecărui om. Suntem aici pentru respect. Suntem aici pentru demnitate. Suntem aici pentru egalitate.

Suntem aici.