CINE SUNTEM NOI?

PRIDE România este o organizație LGBTQ+ cu vechime în Cluj-Napoca, formată cu scopul de a promova drepturile omului, respectul pentru diversitate, incluziunea socială și protecția grupurilor vulnerabile, precum și un comportament anti-discriminatoriu în cadrul societății civile din România.

OBIECTIVELE NOASTRE

EXPRIMARE

Crearea unui context social favorabil care să permită exprimarea identității individuale și colective a membrilor comunității LGBTQIA la nivel local, național și internațional.

ECHITATE

Promovarea echității sociale și combaterea tuturor formelor de discriminare, de discurs instigator la ură și violență pe criterii ce țin de apartenența indivizilor la un grup vulnerabil.

SOLIDARITATE

Promovarea unei culturi a solidarității cu persoanele LGBTQIA și cu cele aparținând altor grupuri vulnerabile, prin crearea de servicii care vin în întâmpinarea nevoilor acestora.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Suntem adepții valorilor democratice, susținem drepturile și libertățile individuale, promovăm justiția socială și încurajăm implicarea în comunitate.

PROIECTELE NOASTRE

Cluj Pride, primul eveniment de acest tip din Transilvania, își propune să ofere vizibilitate comunității LGBTQ clujene, să încurajeze participarea persoanelor LGBT+ în cadrul activităților comunitare și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și pe familiile noastre.

Fondat în 2004, Serile Filmului Gay este primul festival de film internațional cu tematică queer din România, reprezentând un prilej de vizibilitate a comunității LGBTQIA+ în societatea românească. Nu rata cea de-a XIII-a ediție, care va avea loc în perioada 15 – 21 aprilie 2019 la Cluj-Napoca!

Dă clic pe butonul de editare pentru a modifica acest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. 555555 555555 55555555 5555555555 55555555 5555555555 55555555 55555555 

EVENIMENTE VIITOARE

No announcements found